Syskonpar i VM

Liksom inom många andra idrotter är det inte helt ovanligt med syskonpar inom fotbollen. Det är inte så konstigt när man tänker efter. Om föräldrarna uppmuntrar och stöttar ett barns idrottsintresse så gör de så klart detsamma med syskonen. Sedan kan ju syskonen i sig stötta eller pusha på varandra till allt högre höjder. Inom fotbollen har det funnits en hel del framgångsrika syskonpar genom åren. Några av dem har spelat VM-fotboll tillsammans och några har till och med spelat för olika länder.

  • Jack och Bobby Charlton. Dessa två engelska bröder har till och med vunnit VM-guld tillsammans. De spelade båda för Englands landslag som vann VM 1966 på hemmaplan.
  • Eden och Thorgan Hazard. De två bröderna spelade tillsammans i det belgiska lag som vann VM-brons 2018. De har en fotbollsspelande bror till, Kylian, så det finns möjligheter att Belgiens landslag snart ställer upp med tre Hazard.
  • Michael och Brian Laudrup. Dessa fantastiska fotbollsbröder spelade tillsammans i Danmarks framgångsrika landslag i VM 1998. Michael spelade även för Danmark i VM i Mexiko 1986 men tackade nej till spel i EM 1992 då Danmark vann guldet efter att ha halkat in i turneringen på ett bananskal. Brian spelade dock i EM-laget.